top of page
  • Poza scriitoruluiDr. Stefania Mezdrea

Ghid de îngrijire a dinților acasă

Un Zâmbet Îngrijit înseamnă Încredere, Succes și Stare de bine pentru tine și ceilalți!

Iată 10 pași simpli pentru a avea dinți îngrijiți:

  1. Clătește-ți gură ori de câte ori mănânci. Periază-ți dinții cel puțin de 2 ori pe zi, la 30 de minute după ce ai mâncat.

  2. Folosește o periuță manuală sau electrică și un irigator bucal pentru a optimiza curățarea pe toate suprafețele dentare.

  3. Asigură-te că perii periuței sunt medii sau moi pentru a nu răni gingia. Curăță dinții atent în jurul gingiei cu mișcări circulare.

  4. Înlocuiește periuța la 3 luni sau când observi că perii sunt evazați. Nu curăța limba cu periuța. Folosește un curățător de limbă.

  5. Curăță-te zilnic între dinți cu ața interdentară, irigator bucal sau floss sau cu periuțele interdentare mai ales dacă ai lucrări dentare.

  6. Folosește o pastă de dinți de albire, alternează cu o pastă de dinți remineralizantă sau una cu mentă sau fenicul. Alege o apă de gură transparentă sau pentru dinți albiți.

  7. Programează-ți igiena orală profesională pentru a curăța tartrul, pentru a elimina halitoza și pentru a trata cariile mici la timp.

  8. Limitează fumatul și zahărul. Mănâncă legume, fructe, carne, ouă, pește proaspete, gătite cât mai simplu. Evită alimentele procesate și lipicioase.

  9. Albește-ți dinții acasă cu gutierele și gelul de la dentist sau cu benzile Crest. Ține cont de instrucțiunile post albire.

  10. Evită băuturile și sucurile carbogazose dulci sau intens colorate. Bea apă naturală sau alcalină.

Cu încredere,

Dr. Stefania Mezdrea

bottom of page