top of page
  • Poza scriitoruluiDr. Stefania Mezdrea

Despre albirea dinților

Mi-e teamă să-mi albesc dinții!

Este fraza pe care o aud deseori în cabinetul meu, însă sunt aici să te actualizez asupra procedurii de albire prin care dinții tăi pot deveni albi, fără afectarea structurii dentare


Înainte de a-ți albi dinții acasă, sau în cabinet, apelează la o consultație realizată de un medic dentist, specializat în cosmetică dentară. În urma acestei consultații vei primi informații prețioase asupra produselor și tehnicilor potrivite pentru dinții tăi.


Trebuie să știi că nu orice structură dentară se poate albi iar utilizarea produselor cu procente ridicate de peroxid de hidrogen pot irita gingia sau crea sensibilitate dentară.


Evită testarea produselor comerciale direct pe dinții tăi ! Este mai sigur să fii îndrumat în acest sens, plus că înaintea oricărei albiri este indicat un detartraj, un periaj profesional și un airflow (jet de bicarbonat cu apă care curăță petele de cafea, nicotină, coca-cola, vin sau alte băuturi sau alimente colorate) astfel încât dinții să fie curați înaintea tratamentului de albire.


Igiena de acasă va fii precedată de utilizarea unei paste de dinți de albire , a aței interdentare sau a irigatorului bucal pentru a menține albirea impecabilă și în spațiile dintre dinți.


Dacă ai sensibilitate dentară poți utiliza o pastă de dinți cu nanohidroxiapatită sau fluorură de staniu, alături de o periuță electrică sau manuală cu perii moi.

Dar care sunt metodele de albire actuale?


Metodele de albire sunt de două tipuri: acasă și în cabinetul stomatologic.


Albirea acasă este o albire de suprafață, o poți realiza cu benzi, stilouri sau gutiere încărcate cu gel. Ai nevoie de aproximativ o săptămână ca să vezi rezultatele.


Dacă îți dorești o albire mai profundă, de mai multe nuanțe, ai nevoie de albire în cabinet. Gingiile tale vor fi protejate iar gelul va acționa strict pe dinte.


Într-o oră în cabinet vei vedea o diferență considerabilă față de nuanța inițială. În cazul în care îți dorești dinții foarte albi iar nuanța dinților tăi este foarte închisă este necesară albirea dinților atât în cabinet cât și acasă de mai multe ori.

Albirea dinților este o procedură sigură care nu creează discomfort sau sensibilitate dentară

Pentru întreținerea dinților albi trebuie să ții cont de instrucțiunile post albire. Să nu consumi alimente și băuturi colorate in primele 48 de ore, să utilizezi o pastă de dinți albă sau pentru dinți albiți. Apa de gură este bine să fie albă, transparentă sau pentru dinți albiți.


Metodele de albire minim invazive cu procente scăzute de peroxid de hidrogen sunt cele mai indicate pentru sănătatea dinților tăi.


Te aștept cu încredere și nu uita, înainte de a încerca orice metodă de albire, vino la o igienizare completă și cere o părere asupra produselor pe care vrei să le folosești acasă, astfel încât dinții tăi să fie cât mai albi și sănătoși.


Cu dinți albi naturali,

Dr. Stefania Mezdrea

bottom of page