top of page
  • Poza scriitoruluiDr. Stefania Mezdrea

Cum alegi un dentist bun

Stomatologia modernă a avansat mult, astfel că cei mai capabili dentiști sunt specializați pe un anumit segment al stomatologiei. Un bun profesionist, de principiu, nu realizează orice manoperă deoarece stomatologia cuprinde multe specializări care necesită timp, expertiză, îndemânare, cursuri, congrese, workshopuri.


Specializările stomatologice existente în Romania sunt : chirurgia dento-alveolară și oro-facială, ortodonția și ortopedia dento-facială, protetica dentară, parodontologia și endodonția. Din păcate, momentan, în cadrul facultății noastre de medicină dentară nu există specializarea de cosmetică dentară, branșă deja prezentă de mulți ani peste hotare care este foarte importantă pentru prevenția și menținerea dinților tăi naturali.


Pentru a ști cum să alegi un dentist profesionist trebuie să te informezi de câți ani profesează, ce specializări a făcut și pe ce domeniu este cel mai experimentat. Sa-ti arate cazurile realizate similare cu problema ta si sa iti comunice eficient care sunt cele mai bune optiuni pentru tine. Un dentist profesionist este informat la zi cu tehnicile și materialele actuale și se formează continuu în țară și în străinătate.


Ca să știi cum să alegi un dentist capabil, ințial trebuie să-ți cunosti problemele orale cu care te confrunți. Acest lucru, îl poți afla foarte ușor, în urma câtorva consultații de rutină și de specialitate la dentiști recomandați sau dentiști care iti inspira incredere din mediul online si offline.


Diferența cea mai mare o faci prin cazurile expuse și expertiza dobândită. Uită-te la munca sa, la cv-ul său, la valorile sale. Realizează consultația cu dentistul care iți dă încredere, care îți explică pe limbajul tău și care îți oferă un plan de tratament cu care simți ca rezonezi.


Informează-te și caută-ți singur medicul stomatolog care vrei să te trateze și nu accepta orice medic la care ești repartizat din oficiu.


De exemplu, dacă ai probleme cu gingiile sângerânde sau ești deja dignosticat cu afecțiuni gingivale sau parodontoză vei avea nevoie de un parodontolog cu experiență. Caută-l și-l vei găsi! Dacă ai o carie profundă cu afectarea nervului vei avea nevoie de un tratament de canal realizat de un specialist endodont. Implanturile dentare sunt realizate de un medic implantolog sau stomatolog chirurg. Alinierea dentara complexa este realizata de catre un ortodont specialist.


Când ai nevoie ca dinții tăi să arate cât mai bine vizual și funcțional dar și să previi din timp afecțiunile orale vei avea nevoie de un medic stomatolog generalist cu expertiză în prevenție orală, restaurare dentară, protetica dentara si cosmetică dentară.


Un dentist experimentat oferă cu mai mare siguranta soluțiile potrivite pentru pacient. Cu atât mai mult dacă participă constant la formarea sa la nivel național și internațional. Cu cat situatia ta este mai complexa cu atat iti recomand un dentist cu experienta deoarece prin multiplele cazuri realizate acesta și-a dezvoltat percepția, îndemânarea și stie exact cum sa te ajute. Dentistul cu experienta indelungata il găsești deseori în cabinetul său propriu sau clinica proprie.

In clinicile mari vei intâlni multi tineri stomatologi la început de drum care sunt acolo pentru a-si insusi cat mai multa experienta. Rareori ii vei regasi in acelasi loc si peste 10 ani, deoarece multi dintre acestia dupa ce capata experiență suficientă își deschid propriul cabinet sau raman specialisți colaboratori.


Un dentist capabil este cel care realizează bine ceea ce îți comunică. Îl percepi instant ca un profesionist ferm care își respectă angajamentele. Este degajat și stăpân pe situație.


Un dentist profesionist, nu îl alegi doar după programul comod, locație la îndemână sau dupa cele mai mici costuri.


Un medic stomatolog capabil este acela care știe unde și la cine să te redirecționeze, în funcție de afecțiunile orale, necesitățile și posibilitățile tale.


Un medic stomatolog profesionist nu îndeplineste așteptări nerealiste. Când dorești să rezolvi problemele dentare cât mai repede și cât mai economic, nu te aștepta la miracole. Excelența necesită timp, răbdare reciprocă, investiție financiară și întreținere.


Dentistul profesionist este modelul tau te îngrijire și te determina constant sa Zâmbești cu Încredere!


Cu alegeri bune,

Dr. Stefania Mezdrea

Zâmbește cu Încredere
Zâmbește cu Încredere
bottom of page